fbpx
Pogoda: 1 °C
Czas lokalny: 21/03/2019 04:17
  • pl
  • en
  • uk
  • pl
  • en
  • uk

Dosłońce 56, 32-222 Racławice

40 min od serca Krakowa

Gotowanie z Reyem

23 marca (sobota)
Godzina: 16:00

Znamy już datę pierwszego spotkania z całego cyklu kulinarnych potyczek z Kreatorem Smaków – Mikołajem Reyem. Spotkania mają za zadanie przedstawić Wam bogactwo naszego regionu, gdyż produkty pochodzą od lokalnych producentów i dostawców.

Hotel Mercure Dosłońce Conference&SPA we współpracy z Stowarzyszeniem Proszowickich Hodowców Gołębi Rasowych i Drobnego Inwentarza zaprasza na livecooking z wykorzystaniem kury zielononóżki, która jest cenioną i bogatą we właściwości polską rasą kur. Zielononóżka dzięki swym bogatym zaletom jest odporna na choroby, wytrzymała na niskie temperatury, oraz doskonale przystosowana do życia w małych stadach.

Jaja kur zielononóżek są jednymi z najwyższej półki jakościowej produktem wśród jaj. Są najlepszym źródłem: aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych. Biorąc pod uwagę zawartość tych właściwości są najdoskonalszym na świecie produktem żywieniowym pochodzenia zwierzęcego. Spożywanie tych jaj daje konsumentowi uzasadnione poczucie pewności, że służy to jego zdrowiu, poprawie sił witalnych oraz w dłuższym okresie czasu satysfakcje z widocznych efektów poprawy swojego samopoczucia, pożądaną regulację procesów życiowych organizmu.

Kura zielononóżka ma działania antybakteryjne, przeciwzapalne, stymulujące odporność. Hamuje proces utleniania oraz zapobiega starzeniu się komórek. Może być stosowana w diecie osób z nadciśnieniem, w żywieniu dzieci, kobiet w ciąży, sportowców, ludzi chorych na cukrzycę, anemię, impotencję, owrzodzenia pokarmowego, wątrobę, nerki i płuca.

  • Niezwykły livecooking
Więcej informacji:

Najlepszy wybór - gwarancja najniższej ceny